2004

Hensikten med serien er å gi en oppfriskning av de mest betydningsfulle hendelser og trekk i vår bygds spennende og fengslende historie, samt en presentasjon av kjente personer som har utrettet ting gjennom tidene av spesiell interesse for Eidsvoll. Møtene er tatt opp på video/DVD som oppbevares i kommunens sikkerhetshvelv, slik at ettertiden kan få glede av den informasjon som gis.

Tema: "Den unge Camilla Collett- et kvinnehjertes historie".
Dato: Torsdag 22.januar kl.18.30
Antall tilhørere: ca.70
Foredragsholder var Professor Torill Steinfeldt.
Vår egen Wergelandkjenner Eirik Sundli supplerte med utfyllende opplysninger om Camillas liv i Eidsvoll.

Tema: "Eidsvoll Jernverk".
Dato: Torsdag 1.april kl.18.30
Antall tilhørere: ca.70
Foredragsholdere var Leif Eriksen og Eirik Sundli. Leif redegjorde for jernverkets historie, mens Eirik hovedsakelig konsentrerte seg om eierne og deres familier på verket.

Tema: "Eidsvoll-idrettens historie"
Dato: Torsdag 23.september kl.18.30
Antall tilhørere: ca.60
Siden dette 25. møtet kunne betraktes som "et lite jubileum" innledet Leif Eriksen med en kort gjennomgang av de viktigste temaer som var behandlet i denne møteserien.
Kveldens foredragsholder var Tormod Knutsen som ga en fyldig fremstilling av Eidsvoll idrettens historie.