Brennpunkt Norden- ny møteserie

Publisert: 03.02.2012
Onsdag 18. april følger det andre foredraget om Nordens historie. Forfatter Karsten Alnæs forsetter den spennende historien om hvordan det viktige nordiske samarbeidet kunne bli til. Kafe Henrik kl.19. Entre kr.50

Arrangører er Eidsvoll Forsvarsforening, Foreningen Norden Eidsvoll og Eidsvoll Historielag.

Nordisk samarbeid har bidratt til å forme det Norge vi har i dag, og foreningene ønsker å informere om og øke forståelsen for denne utviklingen. Istid, bosetting, folkeslag, språk, samhandel, konflikter, stormaktsinteresser og krig, dette er alle fellesnevnere i historien bak dagens Norden. Alnæs sitt foredrag vil bli det første i en serie møter om nordiske samfunnsaktuelle temaer. Eksempler her kan være utdannelse, arbeidsmarked, underholdning, litteratur, kunst, idrett, energi, forsvar.