Norge i verden- ny møteserie

Publisert: 03.02.2012
Eidsvoll Forsvarsforening, Eidsvoll 1814 og Foreningen Norden Eidsvoll fortsetter samarbeidet

Det vellykkede samarbeidet med temamøter/debattkafeer i Wergelands Hus fortsetter. Vi fokuserer på blant annet demokratiutfordringer, forsvars- og sikkerhetspolitikk, økonomi og bistand. Dette er viktige ingredienser i Norges forhold til omverdenen.
Møtedagen blir andre onsdag i måneden med oppstart kl.19.00 den 7. mars.
I tlllegg planlegges det møter i april, mai, september, oktober og november.

Temaene er mange og i uprioritert rekkefølge nevnes her noen:

”Adjø Solidaritet?” Tore Linne Eriksen om Norges utenrikspolitiske Janus-ansikt.
”Tomt i økonomenes verktøykasse” Om den økonomiske krisen i Nord-Amerika og Europa.
”Ny Nordisk Union?” Om hvilken retning det Nordiske samarbeidet kan ta.
”Arabisk vår-demokratisk framtid?” Om demokratibevegelsene og ulike scenarier for de berørte landene.
”Jagerflykjøpet- hva skjedde ?” Om prosessen bak flykjøpsvedtaket og det påfølgende politiske oppstyret.
”Ekstremisme, ytringsfrihet og debattkultur”  Debatt med to innledere.
”NATOs hovedstrategi- politisk ikketema?” Alliansens strategi er lagt om for andre gang etter den kalde krigens slutt og nesten uten politisk uenighet i Norge.